Pokrenut novi projekt za jačanje globalnog nadzora poljoprivrede

Kineski znanstvenici i njihovi inozemni kolege pokrenuli su novi projekt za poticanje suradnje u jačanju globalnog praćenja poljoprivredne suše, prema Kineskoj akademiji poljoprivrednih znanosti (CAAS).

Projekt su zajednički pokrenule organizacije, uključujući CAAS, Nacionalni satelitski meteorološki centar, Sveučilište u Pekingu, kao i istraživački instituti iz Francuske, Španjolske, Sjedinjenih Država i Izraela.

Kineski meteorološki satelit Fengyun-3D ima sposobnost globalnog promatranja i dobre izglede za primjenu u globalnom praćenju suše. Kroz suradnju s Grupom za promatranje Zemlje (GEO) i njezinim članovima, projekt će se usredotočiti na uspostavljanje globalnog sustava praćenja poljoprivredne suše s Fengyun-3D, pružajući pravovremene usluge informiranja o poljoprivrednoj suši za korisnike širom svijeta.

Projekt će također pomoći u inovaciji modela praćenja i tehničkih metoda te poboljšati međunarodnu primjenu satelitskih podataka Fengyun-3D. Očekuje se da će ojačati suradnju i razmjenu između Kine i zemalja članica GEO-a, prema CAAS-u.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.