Kina će nastaviti poticati poslovni okoliš

Neprestano poticanje poslovnog okoliša u Kini je važna mjera za zaštitu od vanjskih rizika i neizvjesnosti tijekom pandemije bolesti COVID-19, rekao je u srijedu glasnogovornik Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća.

Kinesko gospodarstvo je u 2020. premašilo 100 bilijuna juana (oko 15,47 bilijuna američkih dolara) i bilo je jedino veliko gospodarstvo koje je zabilježilo pozitivan rast, rekao je glasnogovornik Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća Guo Weimin.

Bolji poslovni okoliš je ključan za osnaživanje tržišnih subjekata i oživljavanje rasta. Osnovane su tematske grupe za vijećanje, rekao je. “Osigurati ćemo novi napredak u početnoj godini razdoblja 14. Petogodišnjeg plana.”

U opsežnim studijama je sudjelovalo preko 130 državnih, privatnih i stranih tvrtki. Odjeli Državnog vijeća su izradili programe namijenjene praćenju, rekao je Guo.

1 KOMENTAR

  1. Obzirom da sam već duže vrijeme stalni svakodnevni čitatelj i posjetitelj web stranice Glas Kine, a bavim se poduzetništvom, držim kako je sintagma “bolji poslovni okoliš” najvažnija za jačanje tržišta. Bilo bi idealno kad bi se ugledali na poslovne politike Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.