Kina obećava da će s Rusijom podržavati zajedničke vrijednosti čovječanstva

Kina će uložiti zajedničke napore s Rusijom i međunarodnom zajednicom kako bi podržala zajedničke vrijednosti čovječanstva, uključujući pravednost, pravdu, demokraciju i slobodu, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying.

Hua je navedeno rekla na redovnoj tiskovnoj konferenciji, odgovarajući na pitanje o govoru ruskog predsjednika Vladimira Putina u nedjelju na obilježavanju 76. godišnjice pobjede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu.

Hua je rekla kako su Kina i Rusija podnijele velike žrtve i dale ogromne povijesne doprinose pobjedi u Svjetskom antifašističkom ratu.

Posljednjih godina su neke zemlje provodile “pogrešnu politiku unilateralizma i protekcionizma”, pridržavajući se načina razmišljanja s nultom sumom, rekla je.

Glasnogovornica je kritizirala takve zemlje zbog poticanja ideoloških razlika i pokušaja stvaranja “malih krugova” te provođenja “grupne politike”.

Kina i Rusija stoje rame uz rame te se međusobno podupiru u pitanjima koja se tiču njihovih temeljnih interesa, čvrsto se protive hegemonizmu i zajednički brane međunarodnu pravednost i pravdu, rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.