Kineska misija pri UN-u: Pokušaj SAD-a za obuzdavanje Kine pomoću pitanja Xinjianga je osuđen na propast

Glasnogovornik Stalne misije Kine pri Ujedinjenim narodima je u ponedjeljak izrazio snažno nezadovoljstvo i čvrsto protivljenje zbog popratnog događanja o stanju ljudskih prava u kineskoj regiji Xinjiang, koje će u New Yorku organizirati Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Njemačka i nekoliko nevladinih organizacija.

Glasnogovornik je pozvao supokrovitelje da otkažu ovo događanje koje se upliće u kineske unutarnje poslove te je pozvao druge države članice UN-a da ga odbace.

“Spomenute tri zemlje i ostali pokrovitelji, vođeni antikineskom političkom motivacijom, koriste pitanja ljudskih prava kao politički alat u uzaludnom pokušaju stvaranja podjela i turbulencija u Xinjiangu, uplićući se u kineske unutarnje poslove i remeteći kineski mirni razvoj”, rekao je glasnogovornik.

Trenutna situacija u Xinjiangu je najbolja u povijesti te se odlikuje stabilnošću, brzim gospodarskim razvojem i skladnim suživotom među ljudima svih etničkih pripadnosti. Sjedinjene Američke Države i ostali pokrovitelji popratnog događanja su opsjednuti izmišljanjem laži i zavjerama kako bi pitanjima povezanim sa Xinjiangom obuzdali Kinu i stvorili nered u njoj. Ovom pristupu se snažno protive sve etničke skupine u Xinjiangu, uključujući i ujgursko stanovništvo te mu se svi Kinezi odlučno suprotstavljaju i osuđen je na propast, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.