Xi poslao pismo Svjetskom simpoziju za marksističke političke stranke

Kineski predsjednik Xi Jinping je u četvrtak poslao čestitku Svjetskom simpoziju za marksističke političke stranke napisavši kako je Komunistička partija Kine (KPK) spremna s marksističkim političkim strankama širom svijeta zajednički promicati zalaganje za ljudski napredak i izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo.

Marksistička znanost, koja je moćno misaono oružje za upoznavanje i preobrazbu svijeta, otkriva zakone razvoja ljudskog društva, ukazuje na put kojim čovječanstvo teži oslobođenju i olakšava proces ljudske civilizacije, rekao je Xi, koji je također glavni tajnik Centralnog komiteta KPK-e.

Napominjući kako se ove godine obilježava 100. godišnjica osnutka KPK-e je Xi rekao kako je marksizam od dana osnutka postavljen kao vodeća ideologija KPK-e.

Od tada, KPK kombinira marksizam s kineskom stvarnošću i promiče razvoj marksizma u skladu s kineskom stvarnošću, vremenom i javnošću, rekao je Xi.

Izrazio je nadu da će sudionici simpozija udružiti mudrost, potaknuti ideje i zalagati se za novi razvoj marksizma u 21. stoljeću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.