Hong Kong pozdravlja MMF-ovo izvješće koje potvrđuje njegovu poziciju globalnog financijskog središta

Vlada kineske Posebne upravne regije Hong Kong je u srijedu pozdravila izvješće Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a) koje potvrđuje položaj Hong Konga kao međunarodnog financijskog središta s otpornim financijskim sustavom, zdravom makroekonomskom i bonitetnom politikom te robusnim regulativnim i nadzornim okvirom.

Prema izvješću objavljenom u srijedu, MMF je istaknuo da su rigorozni testovi otpornosti na stres pokazali kako je financijski sustav Hong Konga i dalje otporan na ekstremne scenarije stresa.

Također postoje čvrsti okviri regulatorne i nadzorne politike koji podržavaju razvoj financijskog sektora, a institucionalni okvir za praćenje i nadzor sustavnih rizika je dobro uspostavljen, navedeno je u izvješću.

MMF je priznao da je Hong Kong glavno međunarodno financijsko središte s jednim od najvećih financijskih sektora na svijetu.

Izvješće navodi imovinu u bankarskom sustavu Hong Konga koja je približno 9,5 puta veća od njegovog bruto domaćeg proizvoda (BDP-a), bogatstvo pod upravljanjem koje je u 2019. bilo 10 puta više od BDP-a, jednu od najvećih svjetskih burzi, sektor životnih osiguranja koji je također među najvećima u svijetu te najveće tržište devizne razmjene u Aziji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.