Istraživanje: Europske tvrtke polažu velike nade u kinesko tržište

Preko dvije trećine anketiranih europskih tvrtki optimistično gleda na budući rast u Kini, a njihova predanost kineskom tržištu je i dalje snažna, pokazalo je nedavno istraživanje Gospodarske komore Europske unije u Kini objavljeno u utorak.

U istraživanju je ukupno sudjelovalo 585 tvrtki članica, odgovarajući na pitanja o učinku u 2020. godini i budućim izgledima.

Nasuprot pesimističnim očekivanjima u prošlogodišnjem istraživanju zbog epidemije bolesti COVID-19, europske tvrtke su ove godine znatno optimističnije. “Nakon brzog oporavka od prošlogodišnje epidemije je Kina postala važniji izvor europskog gospodarskog rasta i dobiti”, navedeno je u izvješću o istraživanju.

Prema izvješću, samo četvrtina ispitanika je zabilježila pad prihoda, dok je 42% zabilježilo rast. Tri od četiri ispitanika su u 2020. ostvarili dobit, što je jednako omjeru u posljednjih pet godina. Oko 68% ispitanika optimistično gleda na budući rast na kineskom tržištu, što je zapanjujući godišnji rast od 20 postotnih bodova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.