Kineski ministar vanjskih poslova poziva države da prakticiraju pravi multilateralizam

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi pozvao je zemlje širom svijeta da podržavaju i prakticiraju pravi multilateralizam kako bi učinkovito odgovorile na razne sigurnosne izazove.

Wang je to rekao tijekom obraćanja na ceremoniji otvaranja devetog Svjetskog mirovnog foruma na Sveučilištu Tsinghua u Pekingu u subotu.

Napominjući da je zemlja upravo proslavila stotu obljetnicu Komunističke partije Kine (KPK), Wang je rekao da je KPK uvijek bila predana mirnom razvoju, pravednosti i pravdi te suradnji u kojoj će svi pobijediti.

“Održavanje i prakticiranje istinskog multilateralizma ispravan je smjer za rješavanje složenih problema u današnjem svijetu i učinkovit odgovor na razne tradicionalne i netradicionalne sigurnosne izazove. To je ujedno i jedini način da se prekine igra s nultim zbrojem, odupru jednostranom nasilju i istinski se postigne trajni mir i zajedničke sigurnosti “, rekao je Wang.

Pozvao je zemlje širom svijeta da se zajednički nose s neposrednim globalnim izazovima, promiču političko rješavanje globalnih žarišnih točaka i suprotstavljaju se svim opasnim praksama koje umjetno stvaraju podjele i sukobe.

Kina će nastaviti s zajedničkim vrijednostima čovječanstva, pridržavati se istinskog multilateralizma, aktivno prakticirati novi sigurnosni koncept i surađivati s drugim zemljama na izgradnji svijeta trajnog mira i univerzalne sigurnosti, dodao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.