Vodstvo KPK-a jača razvoj Kine: Izaslanik UN-a

Ključ kineskog razvoja je pridržavanje vodstva Komunističke partije Kine (KPK), rekao je Zhang Jun, stalni kineski predstavnik u Ujedinjenim narodima.

“Tajna razvoja Kine je predanost vodstvu KPK-a i istraživanje razvojnog puta koji odgovara njezinim nacionalnim uvjetima i koji je stekao široku podršku naroda”, rekao je Zhang na sastanku Generalne skupštine UN-a u petak, dan nakon što je Kina proslavila 100. godišnjicu osnutka KPK-a.

“Kao najveća svjetska zemlja u razvoju, Kina je, zajedno s ostalim zemljama sa srednjim dohotkom, ulagala neprestane napore za ekonomski i socijalni razvoj”, rekao je Zhang na sastanku na visokoj razini Generalne skupštine UN-a o zemljama sa srednjim prihodima.

“Zahvaljujući velikim naporima svih svojih ljudi, Kina je postigla izvanredna postignuća u razvoju. Izgradili smo umjereno prosperitetno društvo u svim pogledima i donijeli povijesno rješenje problema apsolutnog siromaštva u Kini”, rekao je.

“Stojeći na novoj polaznoj točki, Kina je potpuno svjesna dugog puta koji je pred nama i napornih razvojnih izazova s kojima se treba suočiti. Ipak, također smo potpuno sigurni u budućnost”, rekao je Zhang.

Kina će nastaviti surađivati sa svim miroljubivim zemljama i ljudima širom svijeta na zajedničkoj izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću čovječanstva, napomenuo je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.