Drvored u Hadrijanovoj neće biti ugrožen

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić primio je članice neformalne građanske inicijative Patuljasta rapsodija, koje su tražile sastanak zbog zabrinutosti da bi EU projekt Centar za posjetitelje mogao ugroziti drvored u Ulici cara Hadrijana.

Arhitekticu, profesoricu na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku, koja predaje Arhitekturu i Urbanizam, doc. dr. sc. Željku Jurković, profesoricu s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, čije je područje znanstvenog rada Krajobrazna arhitektura i Hortikultura , dr. sc. Alku Turaliju te prof. dr. sc. Nadu Parađiković s istog fakulteta, koja se u svom znanstvenom radu bavi i utjecajem okolišnih čimbenika na ljudsko zdravlje, predstavnice neformalne građanske inicijative Patuljasta rapsodija, primio je u zgradi gradske uprave gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicama, voditeljicom projekta izgradnje Prijemnog centra, Natašom Bošnjak, iz Odsjeka za pripremu i provedbu EU projekata te Krunoslavom Plećašem iz istog odsjeka i Nadom Zebić pomoćnicom pročelnice Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša.

Razgovaralo se o tome kako kako privremeno i trajno zaštititi drvored lipa (čije korjenje je ogoljeno) od daljnjeg uništavanja te kako trajno zaštititi drvored od izgradnje ceste koja je planirana neposredno uz drvored.

  • Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.