Plavičasta, mistična i emotivna praizvedba predstava Bon Ton iza duge

Plavičasta, svemirska, emotivna i mistična praizvedba predstave „Bon Ton iza duge“ u kojoj nam je redateljica Areta Ćurković kroz svoju dramatizaciju predstavila istoimenu strip-slikovnicu Dražena Alerića. Autor kaže da je riječ o priči iz budućnosti, ali i onome kako bi Zemlja trebala izgledati, govori o ljubavi, prijateljstvu, toleranciji i svim onim pozitivnim vrijednostima koje ponekad zaboravljamo. Ideja za strip-slikovnicu nastala je tražeći primjeren i neobičan način za obilježavanje 20. obljetnice Osječkoga ljeta kulture ili u ovoj priči Osunčanog Ljubičastog Kvadranta (OLJK). Za nekoliko dana uslijedit će i promocija nove strip slikovnice koju je Alerić ponovno realizirao s provjerenim suradnikom ilustratorom Draženom Jerabekom.

Glazbu je za predstavu skladao poznati osječki glazbenik Stjepko Galović alias Kandžija koji je s veseljem prihvatio poziv redateljice i kaže kako ga je ponio entuzijazam i zarazna energija polaznika Dramskog studija za srednjoškolce.

Areta Ćurković za ovu je praizvedbu napisala i dramatizaciju, te potpisuje režiju. Istaknula je kako je najponosnija na svoje polaznike koji su napravili sjajan posao, svi su disali kao jedan organizam i „svi živimo ono što radimo, osjećamo i mislimo i to smo večeras i pokazali“ dodaje Ćurković i zaključuje kako smo svi mi jedinstvena bića koja mogu, svatko na svoj način, dati nešto svom gradu i planeti. Kroz sve izazove prošlo je 27 polaznika i sjajnih suradnika koji su doista napravili odličan posao: scenograf Davor Molnar, kostimografkinje Tončica Knez i Lorna Kalazić Jelić, skladatelje Stjepku Galović – Kandžija, oblikovatelj rasvjete Igor Elek, a posebnu zahvalu Areta je uputila glumcu Gordanu Marijanoviću koji je bio zadužen za scenski pokret, šminku i masku.

Ćurković naglašava da je najvažnije da su ovi mladi ljudi prešli svoje granice, pobijedili svoje strahove i proizveli ljubav! Praizvedba B na rasporedu je u srijedu, 8.7. u 21 sat na glavnoj festivalskoj pozornici.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.