Dužnosnik: Kina zabilježila značajan napredak u očuvanju biološke raznolikosti

Životni uvjeti kineskih rijetkih i ugroženih vrsta su zabilježili značajna poboljšanja, zahvaljujući aktivnim naporima za zaštitu biološke raznolikosti i ekološku obnovu, rekao je dužnosnik u srijedu.

Populacije nekoliko rijetkih i ugroženih vrsta su se postupno oporavile. Broj sibirskih tigrova, azijskih slonova i grebenastih ibisa je brzo narastao, rekao je na tiskovnoj konferenciji dužnosnik Ministarstva ekologije i okoliša Cui Shuhong.

Rijetke i ugrožene vrste poput divlje divovske pande, tibetanske antilope i jelena milu žive u boljim okruženjima. Divovska panda je uklonjena s popisa ugroženih životinja, a 1800 ih sada živi u divljini, rekao je.

Cui je poboljšanje životnih uvjeta kineske divljine pripisao nastojanjima za uspostavu relativno cjelovitog sustava rezervata prirode, koji sustavno i potpuno štiti velika područja prirodnih ekosustava.

U budućnosti će Kina izgraditi sveobuhvatan sustav praćenja očuvanja biološke raznolikosti, unaprijediti međunarodnu suradnju i promicati sudjelovanje javnosti, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.