Stručnjak: Politiziranje podrijetla bolesti COVID-19 koči napore za pronalaženje odgovora

Unatoč američkoj kampanji za smirivanje Kine podrijetlom bolesti COVID-19, više znanstvenika i znanstvenika protivi se politiziranju tog pitanja.

U članku pod naslovom “Virus, teorije podrijetla i mjesto znanosti”, Thomas Abraham, izvanredni profesor na Centru za novinarstvo i medijske studije Sveučilišta u Hong Kongu, upozorio je na negativan utjecaj politiziranja podrijetla bolesti COVID-19 o znanstvenim istraživanjima.

“Polarizacija na političkim linijama samo će stvoriti više prepreka u pronalaženju jasnih odgovora o izvoru virusa SARS-CoV-2”, napisao je indijski stručnjak u članku objavljenom u Hindu Dailyu.

Hipotezi da je Institut za virusologiju u Wuhanu odgovoran za širenje novog koronavirusa uvelike favoriziraju oni koji vjeruju da je Kina odgovorna za pandemiju, ali nedostaju dokazi koji bi mogli proći strogu znanstvenu kontrolu, napisao je.

Kineska je suradnja presudna za rad na pronalaženju podrijetla virusa, rekao je. Da bi se to dogodilo, potrebno je odvojiti polarizaciju na političkim linijama i stvoriti prostor kako bi znanost mogla raditi svoj posao.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.