Na UN-ovom događanju rečeno da će Zimske olimpijske igre u Pekingu promicati ljudska prava kroz sport

Zimske olimpijske igre u Pekingu pružaju priliku za ujedinjenje svijeta i pokazivanje sposobnosti čovječanstva za prevladavanje izazova, rekao je kineski veleposlanik pri Ujedinjenim narodima u Ženevi.

Prema izvješću o njegovom govoru koji je objavio njegov ured je Chen Xu delegatima na simpoziju o promicanju ljudskih prava kroz sport i olimpijski ideal rekao da će igre nadići nacionalne granice i pružiti jedinstvene mogućnosti mladima iz cijelog svijeta.

Njegovi komentari su upućeni nakon poziva za politički bojkot natjecanja 2022. u Velikoj Britaniji. Oporbena Laburistička stranka je pozvala političare i poznate osobe da se klone Pekinga kako bi prosvjedovali zbog kineske politike u Xinjiangu.

Međutim, Chen je rekao da Olimpijske igre pružaju priliku za unapređivanje ljudskih prava promicanjem zdravlja i opće dobrobiti, posebno za mlađe generacije.

Peking će postati jedini grad koji je ikad bio domaćin ljetne i zimske verzije Olimpijskih igara, a organizatori su obećali da će igre biti ugljično neutralne.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.