Kinesko veleposlanstvo odgovorilo je Palmeru: Sjedinjene Države trebale bi se manje brinuti zbog našeg posla s Crnom Gorom

Prijateljski odnosi između Kine i Crne Gore temelje se na uzajamnom poštovanju i jednakosti, a ekonomski i trgovinski odnosi na dobrovoljnoj osnovi i na obostranu korist. Kineskoj je strani drago vidjeti da Crna Gora razvija odnose i jača suradnju s drugim zemljama, ali ne želi vidjeti kako druge zemlje neodgovorno upiru prstom u odnose Kine i Crne Gore, stoji u reakciji kineskog veleposlanstva u Podgorici.

Reagirali su nakon izjave zamjenika pomoćnika državnog tajnika Matthewa Palmera, koji je danas na sastanku s ministrom financija Milojkom Spajićem pozvao na oprez u poslovnim odnosima s Kinom.

– Visoki američki dužnosnik pozvao je crnogorsku stranu na oprez u poslovnim odnosima s Kinom, što je u biti isto kao kad se visoki američki dužnosnik tijekom posjeta regiji 2019. neutemeljeno usprotivio suradnji Kine i zemalja u regiji. Američki dužnosnici trebali bi se brinuti o svojim poslovima s Crnom Gorom, a manje brinuti o stvarima između Kine i Crne Gore – navodi se u reakciji veleposlanstva. (Jovana Đurišić)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.