Nevladine organizacije i stručnjaci pozivaju na mir i razvoj u zaštiti ljudskih prava

Čelnici nevladinih organizacija (NVO-ova) i stručnjaci iz Kine, Kambodže i drugih zemalja u razvoju su pozvali na veću usredotočenost na razvoj globalne borbe za ljudska prava.

Pozivi su upućeni prošlog petka tijekom paralelnog događaja na 47. zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a, održano putem interneta iz Pekinga s temom “Promicanje ljudskih prava kroz razvoj – prakse nevladinih organizacija”.

Na događanju je sudjelovalo nekoliko stručnjaka i nevladinih organizacija iz Kambodže. Naglasili su važnost mira i razvoja na putu zemalja prema promicanju demokracije i ljudskih prava.

Zhu Jingfang, predstavnik kineske mreže nevladinih organizacija za međunarodne razmjene, je rekao kako su nevladine organizacije imale značajnu ulogu u zaštiti ljudskih prava, posebno tijekom pandemije bolesti COVID-19.

“Zaštita ljudskih prava zahtijeva ne samo smjernice i napore vlade i političkih stranaka, već i potpuno sudjelovanje i potporu svih sektora društva i nevladinih organizacija”, rekao je Amarbat, direktor pravnog odjela Mongolske narodne partije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.