CGTN-ov think-tank objavio analitičko izvješće o globalnoj situaciji pandemije bolesti COVID-19

Kako se globalno širenje pandemije bolesti COVID-19 još nije smirilo, CGTN-ov think-tank je objavio Analitičko izvješće o globalnoj situaciji pandemije COVID-19 (dalje u tekstu: Izvješće), donoseći podatke s internetskih stranica Sveučilišta Johns Hopkins, Naš svijet u podacima i Pharmaceutical Technology koji nisu sveobuhvatno obrađeni te analizirajući istraživačku literaturu akademske zajednice i uzimajući u obzir poznati utjecaj pandemije na globalni ekonomski i društveni razvoj, kao i preporuke stručnjaka za javno zdravstvo za njezino sprječavanje i kontrolu.

Izvješće objedinjuje podatke o mjerama prevencije i suzbijanja pandemije u 51 ispitanoj zemlji, kako bi se izradile ljestvice koje odražavaju trenutnu situaciju nadzora pandemije u tim zemljama. Usredotočeno je na važnost koju zemlje pridaju osobnoj sigurnosti te socijalnoj i ekološkoj stabilnosti i zemljama širom svijeta pruža ideje i upute za borbu protiv pandemije.

Podaci pokazuju da Sjedinjene Američke Države imaju najlošiju izvedbu u tri od pet statističkih pokazatelja. SAD imaju ukupno preko 34 milijuna potvrđenih slučajeva i preko 600 000 smrtnih slučajeva te su obje brojke najviše na svijetu, a broj dana s manje od 5 000 novih slučajeva dnevno u cijelom ciklusu od izbijanja do kontrole pandemije je samo 62, što je također najgore među ispitanim zemljama.

Prema podacima, situacija u glavnim europskim zemljama nije ohrabrujuća. Kada je riječ o ukupnom broju potvrđenih i smrtnih slučajeva su Francuska, Velika Britanija i Italija sve na visokom mjestu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.