Kina unaprjeđuje zaštitu prava radnika zaposlenih u novoj ekonomiji platformi

Kina je u četvrtak izdala smjernice za unaprjeđenje zaštite prava radnika zaposlenih u novim oblicima zaposlenja, priopćilo je Ministarstvo za ljudske resurse i socijalnu sigurnost.

S brzim razvojem ekonomije platformi se broj radnika zaposlenih u novim oblicima zaposlenja, poput vozača tvrtki za dozivanje automobila i internetskih tržišnih specijalista, znatno povećao, navedeno je u smjernicama.

Smjernice su prvi put pojasnile da bi tvrtke platforme trebale preuzeti odgovornost za zaštitu zakonitih prava i interesa svojih zaposlenika.

Kina bi trebala poboljšati institucije na tržištima rada, uključujući osiguravanje ravnopravnih mogućnosti zaposlenja, poboljšanje sustava zajamčenog minimalnog dohotka i zaštitu prava zaposlenika na odmor. Te će mjere zaštititi prava i interese zaposlenika, stoji u smjernicama.

Država će također provesti pilot programe kako bi omogućila osiguranje od ozljede na radu za fleksibilno zaposlene u poduzećima platformama za pružanje usluga vožnje, dostavu hrane i brze dostave, navedeno je u smjernicama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.