Kina će nastaviti pomagati jačanju međunarodne kontrole naoružanja i sustava razoružanja

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je u srijedu rekao da će Kina nastaviti promicati diplomaciju kontrole naoružanja, kako bi zaštitila državne sigurnosne i razvojne interese te dala doprinos međunarodnom miru i razvoju.

Wang je navedeno rekao govoreći putem video veze na konferenciji održanoj povodom 20. godišnjice osnutka Kineske udruge za kontrolu naoružanja i razoružanje.

Wang je rekao da je udruga uložila napore u promicanje akademskih istraživanja i nevladinih aktivnosti u području razoružanja i kontrole i neširenja naoružanja. Također je aktivno predstavljala kineske politike i prijedloge u tim područjima.

Wang je rekao kako bi diplomaciju kontrole naoružanja s kineskim značajkama koja utjelovljuje odgovornost Kine kao velike zemlje trebalo dalje razvijati, kako bi dala doprinos svjetskom miru i sigurnosti.

Kina će nastaviti igrati ulogu u očuvanju i promicanju globalne strateške stabilnosti te jačanju i poboljšanju međunarodnog sustava kontrole naoružanja i razoružanja, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.