Kina oblikovala plan za novu infrastrukturu kako bi potaknula domaću potražnju, gospodarsku transformaciju i održivost rasta

Kina je oblikovala plan za novu infrastrukturu kako bi potaknula domaću potražnju, gospodarsku transformaciju i održivost rasta.

Na izvršnom sastanku Državnog vijeća kojim je u srijedu predsjedao premijer Li Keqiang je usvojen 14. Petogodišnji plan razvoja nove infrastrukture, koji će potaknuti domaću potražnju, gospodarsku transformaciju i održivost rasta.

U razdoblju 14. Petogodišnjeg plana (2021.-2025.) će se izraditi dobro kalibrirani raspored razvoja nove infrastrukture, potpomognute informacijskim mrežama i tehnološkim inovacijama. To će pogodovati održivom rastu, prilagođavanju strukture i dobrobiti za ljude.

Ubrzat će se i razvoj informacijske infrastrukture. Gigabitne optičke mreže će biti preuređene za pružanje brže veze. Informacijska infrastruktura u svemiru će biti unaprijeđena za satelitsku komunikaciju, navigaciju, daljinsko mjerenje i druge svrhe.

Postupno će se razvijati integrirana infrastruktura. Također, poticati će se ulaganja iz raznolikih kanala te će se unaprijediti otvorenost i suradnja.

1 KOMENTAR

  1. U posljednjih dvadeset godina ne može se pričati o svjetskim ekonomskim gigantima bez uvrštavanja Kine među njih. Svjetska percepcija Narodne Republike Kine se uvelike promijenila od države sa potencijalom no uvelike siromašne do države koja je motor pokretač svjetske ekonomije i inovacija. Ovakvi petogodišnji planovi koji se baziraju na razvoj suvremene infrastrukture daju vjetar u leđa gospodarstvu te stvaraju okruženje koje je privlači investicije upravo zbog prednosti koje suvremena infrastruktura donosi poslovanju. Europa i SAD bi trebali učiti kako je konkretno planiranje i realizacija tih planova po pitanju ulaganju u infrastrukturu važnija od birokratskih makinacija. Glas Kine je rubrika koja nam pokazuje kako i zašto je Narodna Republika Kina postala velesila.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.