Kina, zemlje istomišljenici izražavaju zabrinutost zbog stanja ljudskih prava u Velikoj Britaniji

Kineski diplomat u petak je izrazio zabrinutost zbog situacije u vezi s ljudskim pravima u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) i pozvao zemlju da se suoči sa svojim problemima, stane na kraj svim kršenjima ljudskih prava i prestane koristiti ljudska prava kao političko oruđe.

Govoreći u ime grupe zemalja na 48. sjednici Vijeća Ujedinjenih naroda za ljudska prava, Jiang Duan, ministar kineske misije pri UN-u u Ženevi, rekao je Vijeću da su sustavni rasizam i rasna diskriminacija duboko ukorijenjeni u UK.

“Govor mržnje, ksenofobija i relevantno nasilje sve se više pogoršavaju. Uvjeti života manjina u Velikoj Britaniji nastavljaju se pogoršavati”, rekao je Jiang.

Velika Britanija također arbitrarno nameće jednostrane mjere prisile, rekao je, čime se ozbiljno krše ljudska prava ljudi u relevantnim zemljama.

“Pozivamo Vijeće za ljudska prava i relevantne posebne postupke da ispitaju kršenja ljudskih prava u Velikoj Britaniji i poduzmu potrebne korake za praćenje postupaka britanske vlade kako bi ispravili svoje pogreške”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.