Kina se na 48. zasjedanju UNHRC-a zalaže za zaštitu ljudskih prava

Kina na 48. zasjedanju Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda (UNHRC-a) sudjeluje u raspravama vezanim za ljudska prava kako bi održala međunarodnu pravdu i suprotstavila se svakom uplitanju u unutarnje poslove drugih zemalja pod izgovorom ljudskih prava, rekao je zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova Ma Zhaoxu u nedavnom intervjuu.

Ma je naglasio važnost UNHRC-ovog zasjedanja u vrijeme kada dugotrajna pandemija bolesti COVID-19 ugrožava zdravlje i živote ljudi i pogoršava društvenu nejednakost i rasnu diskriminaciju, a vanjsko vojno uplitanje i jednostrane sankcije slabe sposobnost pojedinih zemalja za odgovor na pandemiju i obnovu gospodarstva.

Tijekom zasjedanja se kinesko izaslanstvo konstruktivno uključilo u rasprave o različitim pitanjima ljudskih prava, govorilo u ime zemalja u razvoju i ukazalo na kršenja ljudskih prava u zapadnim zemljama, pokazujući njihovo licemjerstvo “lažnih ljudskih prava i istinske hegemonije” i “lažne demokracije i pravih smetnji “, rekao je Ma.

Rekao je da je Kina izrazila mišljenja zemalja u razvoju o pitanjima poput važnosti mira i sigurnosti za ljudska prava, nužnosti razvojnih prava usmjerenih na narod i ravnopravne distribucije cjepiva protiv bolesti COVID-19.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.