Svjetska internetska konferencija donosi globalnu mudrost o digitalnoj civilizaciji

Samit Svjetske internetske konferencije 2021. u Wuzhenu je okupio ljude iz cijelog svijeta kako bi putem internetskih i fizičkih događanja podijelili mudrost o izgradnji digitalne civilizacije.

Samit, koji je započeo u nedjelju u Wuzhenu u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang, sadržava 20 podforuma na temu “Prema novoj eri digitalne civilizacije-izgradnja zajednice koja dijeli budućnost u kibernetičkom prostoru”.

Podforumi su organizirani kako bi kroz rasprave o novim trendovima internetske tehnologije, uključujući 5G, umjetnu inteligenciju, ekologiju otvorenog koda, internet sljedeće generacije, podatke i algoritme, doprinijeli uvidima u upravljanje podacima, vladavinu prava na internetu, društvenu odgovornost tehnoloških tvrtki, globalni odgovor na bolesti COVID-19 i međunarodnu komunikaciju, među ostalim temama od javnog interesa.

Foto: VCG

Foto: VCG

Predviđeno je kako će tijekom konferencije biti predstavljeno oko 15 vrhunskih dostignuća u internetskoj tehnologiji, rekli su organizatori.

Ostala istaknuta događanja uključuju međunarodni internetski sajam, globalno natjecanje u inovacijama i poduzetništvu te objavljivanje dva izvješća naslovljena “Svjetsko izvješće o razvoju interneta za 2021.” i “Kinesko izvješće o razvoju interneta za 2021.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.