Podaci govore sve – opet je razbijena laž zapadnog svijeta o Xinjiangu

Nadležni organi Kine su 26. rujna objavili bijelu knjigu naslovljenu „Dinamika i podaci o stanovništvu Xinjianga“(Xinjiang Population Dynamics and Data), u kojoj su konkretnim podacima predstavili razvojnu situaciju stanovništva u Xinjiangu i svijetu prikazali uspješan primjer Kine kao zemlje etničkog sklada brojnih nacionalnih manjina i njihovog zdravog razvoja. To su činjenice, i opet su razbijene raznovrsne laži fabricirane od strane zapadnih protukineskih snaga, te je njihova opasna zavjera koja treba prouzročiti nered u Xinjiangu i suzbiti Kinu već završena raspadom.

Prema podacima iz 2020., u proteklih 10 godina brzina rasta stanovništva u Xinjiangu se nalazila na 4. mjestu u čitavoj Kini, a ukupan rast stanovništva u toj autonomnoj regiji Kine se nalazio na 8. mjestu među svim regijama i pokrajinama u Kini. Istovremeno, rast broja stanovnika Ujgura je doživio prilično veliku brzinu, odnosno, od 2000. godine, kada je broj stanovnika te nacionalne manjine iznosio 8,3456 milijuna, taj broj je narastao na 11,6243 milijuna u 2020., s prosječnim stopom rasta od 1,67%, što je daleko više od drugih nacionalnih manjina u Kini. Osim toga, u bijeloj knjizi je istaknuto da će u sljedećem razdoblju broj stanovnika u Xinjiangu, posebno stanovnika etničkih grupa, održati trend stabilnog povećanja. Pitamo se, kako su mogli oni povezati tzv. „rasni genocid“ s jednom etničkim grupom čiji je broj stanovnika u dosljednom povećanju?

I ne samo to. Prema Indeksu razvoja čovječanstva UN-a(Human Development Index, HDI), odnosno pokazatelju koji mjeri razinu razvoja čovječanstva, kad je riječ o tri ključna pokazatelja, odnosno očekivanoj životnoj dobi, obrazovanju i kvaliteti života, etničke grupe u Xinjiangu su postigle veliki napredak. U Xinjiangu, očekivana životna dob u 2019. je bila 74,7 godina, što je 2,35 godina duža dob s obzirom na isti pokazatelj u 2010. Među stanovnicima Ujgura, na svakih 100 tisuća stanovnika, njih 8944 posjeduje diplome sveučilišnog obrazovanja, što je 6540 više nego u 2000.

Razvoj stanovnika u Xinjiangu je prikaz razvoja stanja ljudskih prava u toj kineskoj regiji. A sve ovo je realizirano zahvaljujući društvenoj stabilnosti, odnosno važnim plodovima politike i mjera kineske Vlade za sprječavanje terorizma. No, zapadne protukineske snage odbijaju vidjeti ove činjenice, fabricirajući laži o tzv. „nasilnom radu“, „obveznoj sterilizaciji“, „kulturnom genocidu“ i drugim pričama. To čini problem za tri stupa industrija Xinjianga, odnosno za proizvodnju pamuka, uzgoj rajčica i solarnu energetiku, s ciljem da se otkloni pravo za rad i razvoj građanima raznih etničkih grupa Xinjianga, kako bi se ta regija vratila u zatvoreno, zaostalo i siromašno stanje. To je, dakle, opravdanje da čine nered u Xinjiangu i suzbijaju razvoj Kine.

Djelovanje zapadnih protukineskih snaga teško krši ljudska prava građana u Xinjiangu i nailazi na sve više kritika i otkrivanja od strane pravednih osoba u svijetu. Na primjer, prošlog travnja je Raz Galor, popularan blogger iz Izraela posjetio Xinjiang i svojim pravim iskustvom opovrgnuo neutemeljenu kritiku pojedinih zapadnih zemalja o tome kako u Xinjiangu postoji „nasilni rad“. Kako je naveo, „U Xinjiangu već odavno postoji tradicija uzgoja pamuka, i nije da je netko prisilio tamošnje ljude da uzgajaju pamuk. I, kad je riječ o uzgajanju pamuka, Xinjianžani rade puno bolje nego itko.“ Također je razgovarao s lokalnim djecom shvativši kako oni imaju svoje snove, ambicije i sposobnost za neovisno mišljenje, „to je njihovo pravo stanje života. Ovdašnji ljudi nikako nisu ‘držani u zatvoru’!“

Laž nikad ne sakriva činjenice. Podaci svjedoče da je situacija razvoja čovječanstva u Xinjiangu najbolja nego ikada u povijesti. Zapadne protukineske snage ne mogu lažima varati međunarodnu društvo, i neće uspjeti ugroziti modernizacijski proces Xinjianga, kamo li suzbiti napredak Kine!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.