Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost IT industrije

U sklopu projekta Konferencije o budućnosti Europe, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira tematske rasprave u 10 sveučilišnih gradova.

U Osijeku je danas na rasporedu panel o mladima i budućnosti IT industrije, gdje su uvodne govore održali gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić te prorektorica za nastavu i studente Sveučilišta u Osijeku Loretana Farkaš. Videovezom se javio i Marko Pavić, predsjednik saborskog Odbora za regionalni razvoj i fondove EU-a.

Ocijenivši kako Osijek ima što za reći o IT industriji, osječki gradonačelnik Ivan Radić iskazao je zadovoljstvo što se konferencija održava upravo u Osijeku.

Osijek je već u velikoj mjeri brendiran kao IT grad. Prepoznali smo važnost IT-a i na koji način možemo biti partner IT zajednici. Spomenut ću zato IT park, strateški projekt Urbane aglomeracije Osijek, gdje je popunjeno šest od devet parcela, a trenutačno s jednom zagrebačkom IT tvrtkom vodimo razgovore i za sedmu parcelu – rekao je Radić dodajući kako Grad gradi i centralnu zgradu za najam onim tvrtkama koje nisu u mogućnosti izgraditi vlastiti objekt.

Govoreći o EU fondovima, gradonačelnik Radić podsjetio je kako se u Osijeku provode velike kapitalne investicije koje se najvećim dijelom financiraju upravo iz fondova EU.

Više na:

Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost IT industrije

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.