Xinjiang opovrgnuo zapadnjačke zablude o regiji

Dužnosnici i znanstvenici iz sjeverozapadne kineske Autonomne regije Ujgura Xinjiang su u srijedu podacima o stvarnoj situaciji u razvoju te regije opovrgnuli zapadnjačke zablude o Xinjiangu.

Elidžan Anajat, glasnogovornik regionalne vlade, je na tiskovnoj konferenciji za novinare održanoj u Pekingu rekao kako su odlučne i snažne mjere za suzbijanje terorizma i ekstremizma u Xinjiangu posljednjih godina visoko priznate u međunarodnoj zajednici.

Kao odgovor na tvrdnju o “genocidu” koju su izmislile zapadne protukineske snage je Zulhajat Ismajil, zamjenik ravnatelja i profesor na Sveučilištu Xinjianga, naveo podatke iz sedmog nacionalnog popisa stanovništva, koji pokazuje kako je stanovništvo regije, uključujući i etničke manjine, poput Ujgura, u posljednjem desetljeću održalo stabilan rast.

Foto: VCG

Foto: VCG

Reagirajući na klevete o takozvanom “ograničavanju slobode vjerskih uvjerenja u Xinjiangu”, je Abdurekip Tumulnijaz, predsjednik Islamskog udruženja Xinjianga i ravnatelj Islamskog instituta Xinjianga, rekao kako je regija u potpunosti zajamčila slobodu vjerskog uvjerenja i osigurala vjernicima normalne vjerske aktivnosti i vjerske potrebe.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.