Međunarodni dan starijih osoba proslavljen u Domu na Drinskoj

Međunarodni je dan starijih osoba. Umirovljenici u Osijeku obilježili su ga druženjima, a poseban je program organiziran je u dvorištu Doma za starije i nemoćne na Drinskoj u kojem su smještena 353 korisnika.

Posjetili su ih dožupan Mato Lukić, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin i potpredsjednik Gradskoga vijeća Drago Šerić. Na dar su dobili sobni bicikl, a na priredbi se i zapjevalo. „Međunarodni dan starijih osoba koristimo kao prigodu da javnost potaknemo i senzibiliziramo na to da se pomogne starijim osobama koliko god možemo. Drugu godinu zaredom proslavljamo ga uz poštivanje epidemioloških mjera, ali ne damo se. Organizirali smo priredbu kako bismo korisnike okupili i osnažili”, rekao je ravnatelj Doma Vjekoslav Ćurić.

Istaknuo je kako ustanova skrbi za 353 korisnika, a postoji 52 godine te se stalno trudi podignuti standard i kvalitetu usluge. „U posljednjih nekoliko godina imali smo brojne investicije. Zajedno sa Županijom povukli smo 12 milijuna kuna za energetsku obnovu našeg objekta, čime smo obnovili fasadu i stolariju te postavili novu rasvjetu kako bismo bismo ambijent učinili ugodnijim. Kad je o epidemiji riječ, našim je korisnicima bilo itekako teško uz silne epidemiološke mjere. Dugo smo odolijevali koroni, a kad se pojavila, pravodobno smo reagirali i to držali pod kontrolom. S ponosom mogu reći da je cijepljeno 93 posto korisnika i preko 65 posto djelatnika, tako da smo podignuli razinu sigurnosti”, ističe Ćurić. Dodaje kako je na listi čekanja za smještaj u domu tri tisuće ljudi jer su, zbog omjera kvalitete usluge i njezine cijene. primamljiva ustanova.

izvor: Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.