Kineska sveučilišna ekipa postavila svjetski rekord u trajanju leta bespilotne letjelice

Bespilotna letjelica koju su razvili kineski studenti je srušila svjetski rekord u trajanju leta bespilotne letjelice.

Bespilotna letjelica “Feng Ru 3-100” koju su izradili studenti sa Sveučilišta Beihang ili Sveučilišta aeronautike i astronautike u Pekingu, je neprekidno letjela 80 sati, 46 minuta i 35 sekundi, čime je oborila prethodni svjetski rekord od 80 sati, 2 minute i 52 sekunde koju je 2014. postavio “Orion”, bespilotna letjelica s nepokretnim krilima na naftni pogon Boeingove podružnice Aurora Flight Sciences.

Sveučilište je u nedjelju predstavilo svjetski rekord Međunarodne zrakoplovne federacije, poznate kao FAI iz francuskog imena federacije.

Kineska bespilotna letjelica je crna, s rasponom krila oko 10 metara. Pokreće ju benzinski motor i ukupno je teška 60 kg nakon punjenja gorivom. Ime je dobila po “ocu kineskog zrakoplovstva” Feng Ruu.

Rekordni let je izveden 21. svibnja u Xuchangu u središnjoj kineskoj pokrajini Henan. Zrakoplov s nepokretnim krilima je kružio na nadmorskoj visini od 300 metara. Tijekom leta nije bilo dopušteno punjenje gorivom.

Prema podacima sveučilišta, ekipa bespilotne letjelice se sastoji od 25 studenata različitih godina i smjerova. Prosječna starost im je manja od 20 godina.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.