Zasad neće biti novih mjera, pojačane kontrole

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, te predsjednik Nacionalnog stožera Davor Božinović kazao je kako se zbog epidemiološkog stanja u zemlji premijer Andrej Plenković sastao se s članovima Nacionalnog stožera u Banskim dvorima.

– Analizirali smo situaciju s koronakrizom, brojevi zaraženih, hospitaliziranih rastu, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Kad dođe jesen, kada se ljudi budu počeli više zatvarati, boraviti u zatvorenim prostorima moguće je očekivati porast broja novozaraženih i to samo uvijek kombinirali s preporuka o održavanju temeljnih protuepidemijskih mjera i naravno, pozivu građanima da se u što većem broju cijepe, poručio je.

Ponovio je da cijepljenje znači najbolju zaštitu od virusa.

Božinović je naglasio da se na sastanku najviše govorilo o pojačanoj kontroli onih mjera koje su sada na snazi, prije svega korištenja maski u zatvorenom prostoru, jer, dodaje, vidimo da se ta obaveza shvaća prilično ležerno.

Istaknuo je da će se nastavit razgovori vezano za činjenicu da je gotovo 25 posto novozaraženih iz školskog sustava.

– Kako iskoristiti neke nadolazeće blagdane da se eventualno, ona dva dana, koja su radna u tom tjednu, da se tijekom tih dana ne ide u školu. Ne bih htio prejudicírati, ali o tom će se još razgovarati tijekom dana, dodao je.

Božinović je naglasio kako se i razgovaralo o pojačanom promoviranju treće, odnosno “booster doze”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.