Zdravstveni stručnjak: Davanje dopunskih doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 na neodređeno vrijeme ‘nije opcija’ u Kini

Cijepljenje ljudi dopunskim dozama cjepiva protiv bolesti COVID-19 na neodređeno vrijeme neće biti konačna opcija u Kini, rekao je u nedjelju na tiskovnoj konferenciji Wang Huaqing, glavni stručnjak za program imunizacije u Kineskom centru za kontrolu i prevenciju bolesti.

Na temelju studija i potreba za suzbijanjem epidemije je Kina uvela dodatne doze. Pravo na cijepljenje imaju osobe u dobi od 18 i više godina koje su završile cijeli program cijepljenja Sinopharmovim, Sinovacovim ili CanSinovim cjepivom prije najmanje šest mjeseci.

Napominjući kako su cjepiva nova i koriste se različitim tehničkim putovima, budući da se bolest još uvijek pojavljuje i vrlo je zarazna, Wang je rekao da će trebati mnogo istraživanja i rasprava kako bi se odredio optimalni postupak cijepljenja. Međutim, broj dodatnih doza koji se može primijeniti je ograničen.

“Idealno cjepivo je ono za koje očekujemo da će imati stabilan zaštitni učinak nakon cijepljenja”, rekao je Wang. “Čak i ako je kasnije potrebno dopunsko cijepljenje, broj dopunskih doza je ograničen.”

“Nadamo se da ćemo u budućnosti doći do boljih cjepiva i postupaka cijepljenja, kako bi se postigla snažna zaštita ljudi”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.