Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom obilježava 10. prosinca Međunarodni dan ljudskih prava, u suradnji s pravnim fakultetima u Osijeku, Splitu i Rijeci te ostalim nacionalnim pravobraniteljskim uredima: Uredom pučkog pravobranitelja, Uredom pravobranitelja za djecu i Uredom pravobranitelja za ravnopravnost spolova, odnosno njihovim područnim uredima u Osijeku, Splitu i Rijeci.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava institucije nacionalnih pravobraniteljskih ureda održati će pri Pravnom fakultetu u Osijeku, Splitu i Rijeci panel raspravu na temu „Ljudska prava u Republici Hrvatskoj – pogled kroz perspektivu pravobraniteljskih ureda“. Panel rasprava u Osijeku održati će se na Pravnom fakultetu Osijek, dana 10. prosinca 2021. godine od 10,00 do 11,30 sati.

Putem izlaganja predstavnika pravobraniteljskih ureda studentima će se pružiti dodatna znanja i informacije o kodifikaciji međunarodnopravne zaštite prava čovjeka i njihovoj implementaciji u pravni poredak Republike Hrvatske, kao i o ulozi i nadležnostima pravobraniteljskih ureda prema područjima rada, apostrofirajući važnost obrazovanja o ljudskih pravima kao važnom dijelu pravne kulture i pravne pismenosti.

Na Dan ljudskih prava, 10. prosinca, obilježavamo postignuća učinjena u domeni ljudskih prava i njihove zaštite, i ponovno potvrđujemo vrijednosti načela i standarda ljudskih prava, ali i podsjećamo na daljnju obvezu izgradnje svijeta u kojemu je život jednakosti u dostojanstvu i pravima stvarnost za sve, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.