1. siječnja 2023. preko noći se prebacujemo na euro

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako je zakon o euru u fazi izrade, čiji bi nacrt trebao biti objavljen sredinom siječnja, dok se njegovo donošenje očekuje u travnju iduće godine.

Uz taj zakon bit će potrebno promijeniti 46 zakonskih i više od 70 podzakonskih akata prije samog uvođenja eura, rekao je Marić na konferenciji “Hrvatska kao dio eurozone”, koja se održava u Rovinju u organizaciji Večernjeg lista i Istarske županije.

Vlada je 1. siječnja 2023. godine odredila kao datum kada bi Hrvatska trebala biti spremna za ulazak u eurozonu, a objava formalne odluke o ulasku Hrvatske u eurozonu očekuje se sredinom iduće godine.

Od tog trenutka Hrvatska praktički ulazi u onu završnu fazi i sav ovaj posao koji radimo moramo još ubrzati jer je puno posla pred nama, rekao je Zdravko Marić, podsjećajući da će trebati povući gotovo milijardu i sto milijuna komada kovanica kuna i 500 milijuna novčanica kuna te obaviti predopsrkbu banaka, pošte, Fine i poduzetnika novčanicama i kovanicama eura.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.