Solarna energija na Srednjoškolskom igralištu

Završna konferencija projekta GReENERGY održana je u Osijeku. U sklopu Interreg-IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija projektom je energetski obnovljena zgrada Srednjoškolskog igrališta u Osijeku i Škole za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović u Novom Sadu.

„Osim što je provedena energetska obnova zgrade Srednjoškolskog igrališta u Osijeku koja je uključivala postavljanje toplinske izolacije na vanjske zidove, ravne krovove i obnovu odnosno zamjenu postojeće dotrajale stolarije, specifičnost je projekta to što je na zapadni dio zgrade postavljeno 160 četvornih metara samoodrživog zelenog krova. Postavljena je i fotonaponska elektrana snage 93 kW koja će pomoću obnovljivih izvora energije napajati samu zgradu i rasvjetu na igralištu”, rekao je profesor Hrvoje Krstić s osječkog Građevinskog i arhitektonskog fakulteta. Dodao je kako je fakultet u projektu imao ulogu povećanja vidljivosti i promocije te su sudjelovali u organizaciji triju radionica i završne konferencije u Osijeku.

Ukupna vrijednost projekta GReENERGY iznosi milijun 360 tisuća kuna, a Europska unija sufinancirala ga s milijun 156 tisuća kuna. ( Radio Osijek)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.