Kineski mega projekt preusmjeravanja vode koristi 140 milijuna ljudi

Kineski mega projekt preusmjeravanja vode je tijekom proteklih sedam godina prenio gotovo 50 milijardi kubičnih metara vode iz glavnih rijeka na jugu na sušama sklon sjever, priopćila je u nedjelju tvrtka zadužena za projekt.

U nedjelju je obilježena sedma godišnjica sveobuhvatnog rada Projekta preusmjeravanja vode jug-sjever. Projekt je pomogao 140 milijuna ljudi i optimizirao obrazac gospodarskog razvoja više od 40 velikih i srednjih gradova.

Projekt je promijenio obrazac vodoopskrbe u sjevernoj Kini, unaprijedio sanaciju rijeka i jezera, optimizirao i prilagodio industrijsku strukturu te proizveo ogromne ekonomske, društvene i ekološke dobrobiti, rekao je dužnosnik Ministarstva vodnih resursa.

Projekt preusmjeravanja vode jug-sjever ima tri rute. Srednja ruta, najistaknutija jer vodom opskrbljuje glavni grad, počinje od rezervoara Danjiangkou u središnjoj kineskoj provinciji Hubei i prolazi preko Henana i Hebeija prije nego što stigne do Pekinga i Tianjina. S opskrbom vodom je započela 12. prosinca 2014. godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.