Kina daljnje smanjuje poreze i naknade kako bi stabilizirala rast sljedeće godine

Kina će sljedeće godine daljnje smanjiti poreze i naknade kako bi stabilizirala gospodarski rast i unaprijedila visokokvalitetni razvoj, priopćilo je državno porezno tijelo zemlje, obećavajući da će pružiti snažniju potporu manjim tvrtkama.

Očekuje se kako će nova smanjenja poreza i naknada u 2021. premašiti bilijun juana (oko 157 milijardi američkih dolara), rekao je Wang Jun, čelnik Državne porezne uprave na godišnjem sastanku, ističući da su ukupna smanjenje poreza i naknada u posljednjih šest godina premašila 8,6 bilijuna juana.

Kina je odgodila plaćanje oko 200 milijardi juana poreza za mikro, mala i srednja poduzeća u proizvodnom sektoru u 2021. kako bi im pomogla u rješavanju poteškoća i ojačala industrijsko gospodarstvo, rekao je Wang.

Vlada je obećala da će daljnje smanjiti poreze i naknade u 2022. i povećati potporu malim i srednjim poduzećima, individualno vođenim poduzećima i proizvodnji.

Država će također poduzeti daljnje korake za jačanje nadzora i propisa o porezima u 2022. te izvršavati stroge kazne za sve oblike utaje poreza, rečeno je na sastanku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.