MOO dodijelio Olimpijski kup kineskom narodu

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) dodijelio je Olimpijski kup kineskom narodu kao priznanje za njihovu potporu Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022., objavio je predsjednik MOO-a Thomas Bach tijekom 139. zasjedanja MOO-a u Pekingu u subotu.

“Peking 2022. ne bi mogao postići ovu razinu izvrsnosti bez podrške kineskog naroda. Mogli smo osjetiti njihovu toplinu, energiju, gostoprimstvo i podršku. Bili su jako predani uspjehu Igara”, rekao je Bach.

“Kinezi iz svih sfera života, iz svih generacija, iz svijeta kulture, umjetnici, znanstvenici, inženjeri, školska djeca i tisuće volontera, svi su vrlo srdačno dočekali sportaše i nas. Ovo je bilo uistinu dirljivo i ključno za uspjeh Zimskih olimpijskih igara u Pekingu”, dodao je.

Ovo posebno priznanje kineskog naroda uslijedilo je nakon završnih izvješća organizacijskog odbora Pekinga 2022. i Juana Antonia Samarancha mlađeg, predsjednika Koordinacijske komisije MOO-a za Peking 2022., na sjednici MOO-a prije zatvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu u nedjelju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.