Visoki dužnosnik Organizacijskog odbora rekao da je uspjeh Zimskih olimpijskih igara u Pekingu zajednički je napor svih

Organizacijski odbor ZOI-a u Pekinga 2022. je u nedjelju na tiskovnoj konferenciji izrazio zahvalnost i analizirao razloge za uspjeh igara.

“Zimske olimpijske igre u Pekingu su protekle neometano i visoko ih je pohvalila međunarodna zajednica”, rekao je izvršni potpredsjednik Organizacijskog odbora Zhang Jiandong, dodajući kako je Kina uspješnom organizacijom Zimskih olimpijskih igara prema rasporedu unatoč pandemiji bolesti COVID-19 ispunila “svečanu obvezu prema međunarodnoj zajednici”.

“S Međunarodnim olimpijskim odborom smo razvili znanstveni i rigorozni priručnik za prevenciju epidemije ta uspostavili zatvoreno upravljanje tijekom cijelog procesa”, rekao je.

Široka podrška međunarodne zajednice je također igrala važnu ulogu u procesu, smatra Zhang.

„Na ZOI-u u Pekingu je sudjelovalo 2 877 sportaša iz 91 zemlje i regije, a na ceremoniji otvaranja je prisustvovalo više od 30 čelnika država i čelnika međunarodnih organizacija, što je savršen prikaz mota ZOI-a u Pekingu 2022. ‘Zajedno za zajedničku budućnost’.

“Želio bih iskoristiti ovu priliku kako bi izrazio zahvalnost svim prijateljima koji su brinulo o i doprinosili Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu”, dodao je Zhang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.