Kina će Ukrajini pružiti još humanitarne pomoći

Kina je odlučila pružiti dodatnu humanitarnu pomoć Ukrajini u vrijednosti od 10 milijuna juana (oko 1,57 milijuna američkih dolara), rekao je u ponedjeljak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin je na dnevnoj tiskovnoj konferenciji rekao kako se dodatna ponuda temelji na razvoju situacije i stvarnim potrebama Ukrajine. Kinesko društvo Crvenog križa je ranije Ukrajini dostavilo humanitarnu pomoć u vrijednosti od 5 milijuna juana.

“Kina posvećuje veliku pozornost civilnim žrtvama u sukobu Rusije i Ukrajine”, rekao je Wang, ističući kako je rješavanje moguće humanitarne krize velikih razmjera sada glavni prioritet međunarodne zajednice.

Wang je rekao kako je Kina izradila inicijativu u šest točaka za ublažavanje humanitarne situacije u Ukrajini i poduzela konkretna djela, uključujući pružanje humanitarne pomoći.

“Kina će nastaviti igrati konstruktivnu ulogu u ublažavanju situacije u Ukrajini i spremna je uložiti vlastite napore za prevladavanje humanitarne krize”, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.