Tegljač Hrvatskog Caritasa s humanitarnom pomoći stigao u Ukrajinu

Tegljač Hrvatskog Caritasa s humanitarnom pomoći stigao je u Ukrajinu, a humanitarna pošiljka iz Mukačeva nastavila je put prema Kijevu, izvijestili su u ponedjeljak iz Tiskovnog ureda Hrvatske biskupske konferencije (HBK).

Potkraj prošlog tjedna tegljač Hrvatskog Caritasa krenuo je prema Ukrajini, noseći više od 20 tona prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i sanitetskog materijala koje su ljudima pogođenima ratom u Ukrajini darovale hrvatske tvrtke i pojedinci.

Pošiljka namijenjena stanovnicima Kijevsko-Žitomirske nadbiskupije obuhvaća temeljne životne namirnice, konzervirano voće i povrće, mesne i riblje konzerve, gotova jela, vodu, mlijeko, sokove, juhe, kekse te pelene, flastere i zavoje, a vrijedna je više od 350.000 kuna.

To je prva u nizu pošiljaka koje Hrvatski Caritas ovih dana priprema za slanje u Ukrajinu i njoj susjedne zemlje, u sklopu nacionalne humanitarne akcije Pomoć za Ukrajinu.

Hrvatski Caritas prikupio oko 3,3 milijuna kuna pomoći za Ukrajinu.

U akciji Hrvatskog Caritasa Pomoć za Ukrajinu dosad je prikupljeno više od 3.300.000 kuna, navodi se u priopćenju.

Osim izravne pomoći i programa žurne pomoći prognanicama i izbjeglicama, koji Ukrajinski Caritasi provode uz potporu Caritasa Internationalis i nacionalnih Caritasovih organizacija članica, hrvatski građani se mogu uključiti i pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen).

Također mogu se uključiti uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677 te uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.