U četvrtak, 31. ožujka 2022., održat će se šesto predavanje u sklopu 10. ciklusa
Otvorenog četvrtka, naslovljeno Što mladi žele znati o zdravlju, a nemaju koga pitati: prikaz istraživanja informacijskog ponašanja mladih pri pretraživanju zdravstvenih informacija.

Predavačica izv. prof. dr. sc. Ivana Martinović radi na Odsjeku za infomacijske znanosti
Filozofskog fakulteta Osijek te predaje i na doktorskom studiju Društvo znanja i prijenos
informacija Sveučilišta u Zadru. Dobitnica je Pohvale dekanice za nastavni rad u akademskoj godini 2016./2017., a ove godine i Nagrade za znanstveni rad iz područja društvenih znanosti Filozofskog fakulteta Osijek. Objavila je niz znanstvenih radova, sudjelovala na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima te na projektima kao istraživačica i voditeljica. Njezini znanstveni i nastavni interesi, među ostalim, uključuju tematiku čitanja te rane i obiteljske pismenosti, kao i čitateljskih navika, informacijskih potreba i ponašanja djece i mladih, informacijske sustave u funkciji obrazovanja djece i mladih.

U svom izlaganju govorit će o rezultatima istraživanja jednogodišnjeg projekta Istraživanje informacijskog ponašanja mladih pri pretraživanju zdravstvenih informacija na mobilnim uređajima kojim je obuhvaćeno oko 1100 mladih u Osijeku. Cilj je istraživanja bio doći do saznanja o tom koje su zdravstvene informacije mladima potrebne te u kojoj je mjeri i u kojim područjima potrebno podizanje razine informacijske pismenosti mladih. Rezultati
govore da mladi nemaju dovoljno znanja o zdravlju, da ih zanimaju mnoge zdravstvene teme, ali da često nemaju komu postaviti pitanja o zdravlju ili to ne čine.

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu Osijek (Lorenza Jägera
9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost. Molimo sve koji planiraju doći da se
pridržavaju aktualnih epidemioloških mjera te nose masku. Predavanje će se prenositi i preko YouTube-kanala Otvorenog četvrtka, pri čemu će biti omogućeno sudjelovanje u raspravi putem chata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.