Započeli radovi na modernizaciji tramvajske mreže u Osijeku

Probnim radovima na dionici od rotora prema Višnjevcu do križanja Strossmayerove i Svilajske ulice, započeo je projekt Modernizacije tramvajske infrastrukture na području grada Osijeka vrijedan nešto više od 267 milijuna kuna. Radove su u ponedjeljak, 21. ožujka 2022. godine obišli gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana Josip Miletić, predstavnici izvođača radova te direktor GPP-a Osijek Dejan Rusmirović.

– Vrijednost projekta obnove i modernizacije tramvajske pruge je 267 milijuna kuna, od čega je 200 milijuna kuna iz fondova Europske unije, a ostatak sredstava su osigurali Vlada Republike Hrvatske i Grad Osijek. Ovim će se projektom obnoviti 9,5 kilometara tramvajske infrastrukture te 23 stajališta koja će biti prilagođena osobama s invaliditetom, a sve kao uvod u dolazak novih niskopodnih tramvaja. Također, uskoro dolazi i flota od 13 novih autobusa čime želimo povećati korištenja gradskog prijevoza te dodatno doprinijeti razvoju grada, ali i smanjenju onečišćenja okoliša. Važno je istaknuti da je tehnologija koja će se koristiti najsuvremenija i do sada nije korištena u Hrvatskoj, a uključuje pričvršćivanje tramvajske pruge za podlogu – kazao je gradonačelnik Radić.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je kako je upravo suradnja Grada Osijeka, Županije i Vlade RH ključna za razvoj čitave Slavonije.

– Osijek mora biti predvodnik razvoja istoka Hrvatske, a ovako veliki i važni projekti su samo potvrda uspješnosti na tom putu. Čestitam gradonačelniku i direktoru GPP-a koji svakodnevno rade na poboljšanju uvjeta života u gradu. Uvjeren sam da će zeleni i ekološki pristup razvoju ove urbane sredine doprinijeti snažnijoj budućnosti – rekao je Miletić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.