Kineski izaslanik: Poštujmo male države, prakticirajmo istinski multilateralizam

Kineski stalni predstavnik pri Ujedinjenim narodima Zhang Jun je pozvao u četvrtak na poštivanje malih država i težnju za istinskim multilateralizmom.

“Suočeni s raznim izazovima i krizama, moramo ostati predani jednakosti svih država bez obzira na njihovu veličinu, sačuvati autoritet i univerzalnu primjenu međunarodnog prava te prakticirati istinski multilateralizam”, rekao je na okruglom stolu na visokoj razini o malim državama, multilateralizmu i međunarodnom pravu.

Teški izazovi za mir i razvoj, isprepleteni s neizvjesnostima i nestabilnostima, predstavljaju ogroman pritisak na zemlje, naročito male države. U kriznim vremenima je važno shvatiti kako čovječanstvo pripada zajednici koja dijeli budućnost, rekao je.

“Kako bismo odgovorili na izazove, moramo ostati posvećeni istinskom multilateralizmu. Ako nam trenutni geopolitički sukob išta govori, to je da istinski multilateralizam nema nikakve veze s grupnom politikom, malim klikama, blokovskom konfrontacijom ili novim hladnim ratom”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.