Kineski istraživački brod Istraživač 2 dovršio misije u Južnom kineskom moru

Kineski znanstveno-istraživački brod Istraživač 2, koji nosi podmornicu s posadom Shenhai Yongshi (Dubokomorski ratnik) s mogućnošću zarona od 4 500 metara, vratio se u nedjelju u Sanyu u južnokineskoj provinciji Hainan, nakon što je dovršio svoje posljednje misije u proteklih 10 dana.

Od isplovljavanja iz Sanye 16. rujna, brod sa 60 članova znanstveno-istraživačkog osoblja dovršio je terensko promatranje geoloških karakteristika dubokog mora i zadatke morske probe domaće opreme u Južnom kineskom moru.

S podmornicom Shenhai Yongshi s posadom s mogućnošću zarona od 4500 metara, ekipa je dovršila promatranje na licu mjesta područja oko prvog kineskog dubokomorskog plinskog polja Shenhai-1 koje se nalazi 150 kilometara od otoka Hainan, uključujući sustave podvodnog privezivanja i proizvodnje te prikupili važne podatke.

Istovremeno, istraživači su proveli funkcionalne testove na samorazvijenim znanstveno-istraživačkim uređajima koje je nosio Shenhai Yongshi, uključujući sakupljač uzoraka dubokomorskih sedimenata i dubokomorsku trodimenzionalnu senzorsku opremu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.