Kina postigla početni uspjeh u izgradnji nove infrastrukture

Kina je postigla početni uspjeh u izgradnji nove infrastrukture, što je znatno olakšalo društveni i gospodarski razvoj zemlje u proteklom desetljeću, rekli su dužnosnici u ponedjeljak.

Zhang Zhihua, dužnosnik Nacionalne komisije za razvoj i reformu, rekao je da je Kina ubrzala korak u nadogradnji informacijske infrastrukture, kao i unapređivanju integracije infrastrukture i inovacija.

Foto: VCG

Foto: VCG

Duljina kineske mreže optičkih vlakana povećala se 2,7 puta u proteklom desetljeću, a broj regala u podatkovnim centrima premašio je 5,9 milijuna, rekao je Zhang na konferenciji za novinare.

Pametni uređaji integriraju se u razne industrije kao što su promet, opskrba energijom i industrijska proizvodnja, kao i djelatnosti povezane s dobrobiti ljudi poput e-trgovine, telemedicine i internetskog obrazovanja, rekao je.

Što se tiče inovacija, Zhang je rekao da su do 32 od planiranih 77 kineskih velikih nacionalnih znanstvenih i tehnoloških infrastrukturnih projekata pušteni u rad, dok se diljem zemlje uspostavljaju centri za inženjersko istraživanje, tehnologiju poduzeća i industrijske inovacije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.