Kina pozvala UN da pruži prioritet financijskim sredstvima za razvoj

Kina se nada da će Ujedinjeni narodi moći pružiti prioritet svojim financijskim resursima za razvoj kako bi bolje odražavali potrebe i brige zemalja u razvoju, rekao je kineski izaslanik u srijedu.

Cheng Lie, savjetnik stalne misije Kine pri Ujedinjenim narodima, rekao je navedeno na sastanku Petog odbora Opće skupštine UN-a, na kojem je glavni tajnik UN-a Antonio Guterres predstavio programski plan i predloženi proračun svjetskog tijela za 2023. .

U trenutnoj situaciji, velike zemlje u razvoju suočavaju se s većim izazovima u gospodarskom oporavku i nadaju se boljoj potpori Ujedinjenih naroda. Međutim, razina proračuna za razvojne odjele premalo je povećana da bi odražavala potražnju i privlačnost zemalja u razvoju, rekao je Cheng.

„Nadamo se da će Tajništvo (UN-a) moći optimizirati raspodjelu proračuna kako bi odgovarajućim i održivim financijskim resursima osiguralo da razvoj bude prioritet, radi odgovora na stvarne poteškoće i zabrinutosti zemalja u razvoju i promicanja provedbe Programa za održivi razvoj do 2030. “, rekao je savjetnik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.