Digitalna znanja moraju biti dostupna svim poljoprivrednicima

U organizaciji Agrokluba u dvorani Sporthause održana je Konferencija o novim tehnologijama u agraru „AgroRocks 2022.“ na kojoj je sudjelovalo oko 150 poduzetnika iz područja agrarne i tehnološke scene te predstavnika znanstvene zajednice, javne uprave i medija. Cilj Konferencije bio je traženje odgovora na pitanja procesa digitalizacije agrara te informiranje javnosti o tomu.

Sudionike Konferencije pozdravili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković, ravnateljica HAPIH-a Darja Sokolić i župan Ivan Anušić koji je naglasio da Osječko-baranjska županija poduzima niz aktivnosti u poljoprivredi, od navodnjavanja koje je osobito važno za budućnost poljoprivrede i koje također treba visoki stupanj digitalizacije do ostalih mjera i poticaja.

– Digitalizacija je danas u svakoj pori našeg društva. Ona je preuzela ogromnu ulogu u ekonomiji, gospodarstvu, poduzetništvu, obrazovanju, politici i uopće u svakom segmentu našeg života, pa tako i u poljoprivredi mora zaživjeti punim plućima. Digitalizacija će naravno pomoći da bi imali kvalitetniju poljoprivredu, no i po tom pitanju trebamo komunicirati s poljoprivrednicima koji moraju biti i na konferencijama i edukacijama te im trebamo ponuditi novu tehnologiju koja će im olakšati rad, i na tomu intenzivno radimo – rekao je župan Anušić.

Više na: https://www.obz.hr/index.php/k2-listing/item/3439-digitalna-znanja-moraju-biti-dostupna-svim-poljoprivrednicima?fbclid=IwAR1MZq0RdVLoSKIlT4jV6U8ril02ruUpbf_fSh1bwYOzM_hZHGbXzOypR7s

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.