Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti

Sigurnost osobnih podataka spremljenih u ”oblaku” tema je šeste Konferencije o kibernetičkoj sigurnosti, koja je u Osijeku okupila više od 200 stručnjaka i 42 predavača iz pet europskih zemalja.

Konferencija se održava u organizaciji Hrvatskog instituta za kibernetičku sigurnost čiji je predsjednik Drago Žagar istaknuo kako će se u dva dana konferencije kroz niz predavanja i okrugli stol obraditi teme potencijalnih rizika i opasnosti kod online pohrane podataka, a dio predavanja odnosit će se na poslovne korisnike.

– Željeli smo naglasiti važnost podataka koje svakodnevno pohranjujemo kod trećih strana i na koji način se kvalitetno zaštititi – rekao je Žagar, dok je dopredsjednik HIKS-a kao oblik zaštite podataka naveo redovito ažuriranje aplikacija i programa koje građani koriste na mobilnim telefonima i računalima, kao i čuvanje zaporki te izbjegavanje dijeljenja podataka tamo gdje nisu zaštićeni.

Zadovoljstvo što se konferencija već dugi niz godina održava u Osijeku izrazio je zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin, koji je naglasio ranjivost tvrtki i pojedinaca u kontekstu kibernetičkih napada.

Više na: https://www.osijek.hr/u-osijeku-konferencija-o-kibernetickoj-sigurnosti/

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.