Kina postigla novi napredak u istraživanju i razvoju cjepiva protiv bolesti COVID-19

Syringe. Disposable plastic medical syringe surrounded by sealed medication vials.

Kina je postigla novi napredak u istraživanju i razvoju cjepiva protiv bolesti COVID-19 s višestrukim tehnološkim inovacijama, priopćila je u srijedu ekipa za istraživanje cjepiva Združenog mehanizma za prevenciju i kontrolu Državnog vijeća.

Kina ima tri monovalentna inaktivirana cjepiva protiv soja omikron koja su podvrgnuta kliničkim sekvencijalnim ispitivanjima na kineskom kopnu, Posebnoj upravnoj regiji Hong Kong i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, priopćila je istraživačka ekipa, dodajući kako su sva ispitivanja do sada tekla dobro.

Suočeni sa složenom epidemiološkom situacijom, stručnjaci Združenog mehanizma za prevenciju i kontrolu ističu kako je cijepljenje i dalje učinkovita mjera aktivne imunizacije.

Do sada je u Kini ukupno 46 cjepiva protiv bolesti COVID-19 ušlo u klinička ispitivanja, a 21 cjepivo odobreno je za fazu III kliničkih ispitivanja u inozemstvu.

Osim toga, devet cjepiva protiv COVID-19 proizvedenih u Kini, uključujući inaktivirano, vektorsko, adenovirusno i rekombinantno proteinsko cjepivo, odobrena su za tržište ili hitnu upotrebu s određenim uvjetima, a tri su cjepiva na popisu Svjetske zdravstvene organizacije za hitnu upotrebu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.