Kina pozvala razvijene zemlje da poštuju obveze financiranja klimatskih promjena za Afriku

A boy stands near shelters at a camp for displaced people on the outskirts of Dollow, Somalia, on Tuesday, Sept. 20, 2022. Within weeks, a famine could be declared in Somalia, affecting hundreds of thousands of people. Such a declaration is rare and a sign of the dire consequences from the worst drought in decades in the Horn of Africa. (AP Photo/Jerome Delay)

Kineski izaslanik u srijedu je tijekom rasprave u UN-u pozvao razvijene zemlje da poštuju obveze financiranja vezane uz klimatske promjene za Afriku.

Pomoć Africi u nošenju s klimatskim promjenama ne radi se o tome koliko glasno izvikuju slogane, već o ispunjavanju obveza i zadovoljenju afričkih potreba, rekao je Dai Bing, zamjenik stalnog predstavnika Kine u Ujedinjenim narodima na raspravi Vijeća sigurnosti UN-a o klimi i sigurnosti u Africi.

Razvijene zemlje obećale su osigurati 100 milijardi američkih dolara. dolara godišnje financiranje klimatskih promjena zemljama u razvoju. Europske zemlje također su se obvezale da će do 2025. udvostručiti financiranje klimatskih projekata u afričkim zemljama pogođenim siromaštvom.

Ova obećanja ne mogu i ne smiju biti samo riječi. Povijesni dugovi moraju se nadoknaditi što je prije moguće. Treba definirati novi zajednički kvantitativni cilj, kako bi afričke zemlje mogle dobiti stvarna sredstva potrebna za obavljanje posla koji daje opipljive rezultate, rekao je Dai.

Dodao je da bi međunarodne financijske institucije i platforme za klimatsko financiranje također trebale sniziti prag financiranja kako bi osigurale dostupnost klimatskog financiranja Africi na pošten način.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.