2. Regionalna konferencija projekta Senior 2030.

Prevencija siromaštva i socijalne isključenosti umirovljenika bila je središnja tema 2. Regionalne konferencije projekta Senior 2030., koju u Osijeku organizira Matica umirovljenika Hrvatske. Riječ je o projektu koji doprinosi politikama aktivnog starenja u Hrvatskoj, vrijednom 3,5 milijuna kuna i sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda te Državnoga proračuna.

Konferenciji je nazočio i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, koji je izrazio zadovoljstvo što se druga konferencija održava upravo u Osijeku ocijenivši ju dokazom kvalitetnog rada osječkog ogranka Matice umirovljenika. Vulin je istaknuo i dobru suradnju Grada s umirovljeničkom populacijom u Osijeku, posebice s Maticom umirovljenika grada Osijeka.

– Grad Osijek zaista sluša svoje umirovljenike, kojih je u gradu oko 30.000. Od mjera bih izdvojio uskrsnice i božićnice koje Grad dijeli umirovljenicima, za što je u proračunu godišnje osigurano tri milijuna kuna, i kojima je obuhvaćeno 10.000 umirovljenika – napomenuo je Vulin dodajući kako Grad usto isplaćuje i mjesečni dodatak od 100 kuna onima s malim mirovinama.

Više na: https://www.osijek.hr/grad-osijek-ima-izvrsnu-suradnju-s-umirovljenicima/

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.